Puheenjohtajan palsta

EU-vaalit lähestyvät

(07.04.2014)

Vuoden ensimmäinen neljännes takanapäin. Kunnat tiukalla. Selvitellään mahdollisia kuntaliitoksia, koulujen lakkautuksia jne. Lääkäriin ja sosiaalitoimeen jonotetaan. Ja niin jonotetaan ruoka-avustuksiakin. Laitoshoitoa puretaan. Kotona pitäisi pystyä olemaan mahdollisimman pitkään. Samalla kotihoitajia irtisanoutuu liian kiireen vuoksi.  Omaishoitajia on jäänyt rahallisen tuen ulkopuolelle. Lapsilisiä ollaan leikkaamassa. Epäkohtia on todella paljon. Jotkut puolueet eivät vaan tahdo ymmärtää, että kaikista näistä säästämällä, kulut loppupeleissä moninkertaistuu. Tämä on jo nähty. Silmät suljetaan.

EU-vaalit lähestyy. Aktiivi porukkamme kiertää kiitettävästi aluettamme ja koko valtakuntaa. Teltoilla riittää jututettavia ja kansalaisten ongelmat ovat täysin selvillä. Olemme täysillä mukana. Perussuomalaisilla on kova joukko ehdokkaita, joista varmasti löytyy sopiva äänestettävä. Olemme jo tarpeeksi lahjoittaneet euroja rajojemme ulkopuolelle. Nyt on saatava omiemme asiat kuntoon. Kuten Perussuomalaisten eurovaaliohjelmassa vaaditaankin: ”Loppu tukipaketti –politiikalle”!

Sirpa Kulin, pj

Presidentinvaalit on käyty

(25.01.2012)

Oman ehdokkaamme Timo Soinin suuresta kannatuksesta ja suosiosta huolimatta,osuus 9,4 %, 287 323 suomalaista halusi hänet presidentiksi, toinen saman moinen määrä kansalaisia haluaa pitää hänet puolueemme johtajana. Timolla on vielä mahdollisuutensa edessä seuraavissa presidentin vaaleissa.. Nyt jatkamme näin ja tuemme kaikin tavoin puolueen kasvua ja määrätietoista työtä suomalaisten ja suomalaisuuden hyväksi.

On erittäin vaikeaa valita näistä kahdesta jäljellä olevasta ehdokkaasta, Haavisto/Niinistö, pienempää pahaa. Olen saanut jo ohjeita äänestää tyhjää.. Se, että kumpikin osaavat käyttäytyä, ei riitä.. Toteamukset, että puoluekirjat jää, kun uusi pesti alkaa, ei todista mitään. Ei ihminen siitä muutu. Ei nämä ole pelkästään mitkään henkilövaalit. On aivan selvää, että poliittiset näkemykset on heillä erittäin vahvana nyt ja aina. Haavisto on vihreä ja Niinistö on kokoomukselainen. Leimat on ja pysyy, sisällä ja ulkona. Olen aina vaatimalla vaatinut ihmisiä äänestämään, että aina täytyy sanoa mielipiteensä ja aina täytyy vaikuttaa, kun siihen on mahdollisuus. Nyt ymmärrän miksi äänestysprosentit jää niin alhaiseksi. Ihmiset, jotka ei ole millään muotoa kiinnostuneita politiikasta, ketä ne äänestää, jos tyypit ja asiat tuntuu kaukaisilta ja vierailta. Ja lisäksi kokoajan on vielä potkittu päähän.Jos itse kunnallispolitiikassa mukavaolevana olen”pihalla”, niin entäs nämä joita ei kiinnosta. Vain toisilla tavoin. Koen, että nämä ehdokkaat ovat molemmat joiltakin näkemyksiltään liian kaukana minusta ja perussuomalaisista tavoitteista..

Eli kaiken kaikkiaan todistaa vain edelleen sen, että perussuomalaisten työ jatkuu. Syksyn kunnallisvaaleihin tulemme valtakunnallisesti vahvemmin kuin koskaan. Työ tähän on jo alkanut. Tulemme levittämään kansalaisille tietoa Perussuomalaisesta arvomaailmasta ja periaatteista.

Kuopion osasto on omalla toiminnallaan ollut kiitettävästi mukana. Ja jatkaa toimintaa vieläkin entistä vahvempana. Kuntien ja kuntalaisten asialla.

Vuosi lähentelee taas loppuaan

(29.12.2011)

Paljon on tapahtunut ja vielä enemmän tulee tapahtumaan. Valtakunnan tasolla keskitytty Eu:n mukanaan tuomiin ongelmiin. Kaikki on vielä auki. Kunnat taistelee olemassa olostaan, leikkauksia tulee. Kuntaliitokset, halusi ihmiset sitä tai ei, tulee ja joiltakin osin aivan järkevää, mutta kuntaliitoksiin tulee valmistautua huolella ja kuntalaiset tulee ottaa suunnitelmiin mukaan.

Kuopion osalle varmasti tulossa myös erittäin tiukka vuosi. Terveydenhuollon puolella koetettu turvata asukkaiden hoidonsaanti. Hyviä suunnitelmia ja päätöksiä toivon mukaan toteutumassa piankin. Laadunseurantaa ehdottomasti vahvistettava. Asunnottomuutta hoidettu kiitettävästi. Koulujen luokkakokoja täytynee vielä seurata suurennuslasin kanssa. Opettajien ja oppilaiden jaksamista. Toimeentulohakemuksíen käsittely lain määrämässä ajassa nyt onnistunut. Poliisien tilannetta seurattava, ei yhtään vähennyksiä. Turvallisuus on taattava.

Presidentinvaalit heti tammikuussa. Esimakua oman ehdokkaamme Timo Soinin suosiosta saatiin kuluneen kuukauden Kuopion vierailulla. Timo tulee olemaan kakkoskierroksella. Ehdottomia tukijoita riittää.

Tulevan vuoden syksyn kunnallisvaalit tulee muokkaamaan monien kuntien päättävien elinten kokoonpanoja. Perussuomalaiset tulevat valtaamaan niin kuntien hallitus-, valtuusto- kuin lautakuntapaikkoja. Tyyli tulee monilta osin muuttumaan. Parempaan suuntaan. Kuopion osasto tulee nimeämään ensimmäiset kunnallisvaaliehdokkaansa osaston hallituksen järjestäytymiskokouksessa tammikuussa. Ehdokashakemuksia saa hallituksen jäseniltämme.

Kaikkea Hyvää Vuodelle 2012.

Sirpa Kulin
Hallituksen puheenjohtaja

Taas mielenkiintoinen kuukausi lähentelee loppuaan

(30.10.2011)

Kuopion kaupunginhallituksen käsittelyssä ollut asia joka koski määräaikaisten kouluavustajien työsuhteiden lakkautusta ja tuntiraamien nipistystä, onneksi loppupeleissä kaatui. Tätä ei voi ymmärtää kuinka moista edes esitetään käsittelyyn. Kuitenkin asia vaatii vahvaa seurantaa, että ei vaan taas kenelläkään ole koiraa haudattuna, eli rahat on löydyttävä, oli kokoomus mietä mieltä tahansa.

Kuntaliitoksia suunnitteilla nyt Nilsiä suunnalta. Tähän haluaisi ehdottomasti aikalisän. Ensin omat asiat rullaamaan ennenkuin vedetään uusia kuntalaisia mukaan. Vaatii myös valmistautumista, Karttulan kuntaliitoksesta ja siinä yhteydessä tulleista virheistä tulisi oppia. Harmi vain, että nämä kaikki kimppaan lähteneet ovat saaneet karvaasti suurimmilta osiltaan pettya, esimerkkeinä juuri Karttula sekä Vehmerssalmi ja aikanaan Riistavesi. Autioitumista ja palvelujen karsimista viimeisen päälle.

Ja taas vahvasti esillä ollut eläkeiän nosto. Yhä edelleen viimeisen päälle nuorten työllistämisen, työttömien työllistämisen ja sairauseläkkeiden ennaltaehkäisyn kannalla. Ihmiset, jotka ovat painaneet töitä vuosikymmenet, ovat ehdottomasti myös eläkkeensä ansainneet, kaikki muut keinot on käytettävä ensin. Ja jos joku hakuaa puurtaa, se hänelle sallittakoon.

Koulunkäynninohjaaja toteuttaa koulunkäynnin ohjausta

(08.10.2011)

Ei voi olla kommentoimatta ja tukematta alansa asiantuntijoiden Tiina Karjalaisen, Kuopion opettajien ammattiyhdistyksen puheenjohtaja ja Kari Sutisen, pääluottamusmies Savon Sanomien lukijan sanomissa ke 5.10.11 ollutta kirjoitusta.

“Kuopion kaupungin talousarvio 2012 ja toiminta- ja taloussuunnitelma 2012-2015” kaupunginjohtajan esityksessä on useita erityistarkasteluja vaativia asioita. Kaupunkilaiset ovat varmasti suurimmilta osin pysähtyneet ja ihmetelleet tätä erittäin selkeää, pikaisesti korjausta vaativaa epäkohtaa, kasvun ja oppimisen palvelualueelle kohdistuvaa määräaikaisten (30) koulunkäynninohjaajien vähentämistä. Esitys on menossa ”kuitattavaksi” kaupunginhallitukselle 10.10.11 ja valtuuston päätöskokoukseen
31.10.11.

Koulunkäyntiavustaja/koulunkäynninohjaaja toteuttaa oppilashuollon tukitoimena järjestettävää koulunkäynnin ohjausta. Työ on perusopetuslain mukaista kasvatuksen tukemista, oppilaan hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja
ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa. Työ on oppimisen ohjaamista, lapsen tai nuoren toimintakyvyn tukemista ja toiminnan suunnittelua työparityöskentelynä opettajien kanssa.

Kuitenkin esityksessä on myös maininta, että PL 31 §:n mukainen oppilaan oikeus maksuttomaan avustamiseen tulee turvata. Tuossa perusopetuslaissa 31 a §:ssä on juuri eritelty nuo samaiset kasvatuksen tukemiseen liittyvät asiat kuin em. koulunkäynninohjaajan työnkuvassa. Lisäksi puhutaan myös ryhmäkokojen kasvattamisesta. Kaiken kaikkiaan ei järin johdonmukaista toimintaa. Tämä ei
todellakaan taas tuo sitä säästöä. Kaikki loppupeleissä tiedämme mitä nämä tarkoittaa. Koulunkäynninohjaajia ei varmasti ole palkattu turhaan, vaan he ovat olleet suuri apu usean lapsen oppimisen turvaamisessa. Opettajien työn painetta jälleen lisätään ja erityisopetuksen tarve kasvaa. On erittäin suuri virhe mikäli näitä tukitoimia nyt vähennetään. Laskut tulee ehdottomasti näiltä osin suurempana takaisin, jotka selkeästi Tiina Karjalaisen ja Kari Sutisen kirjoituksessa.

Syysmarkkinat Kuopion Torilla

(05.10.2011)

Syysmarkkinoilla Kuopion torilla. Sää suosi ja teltalla riitti perussuomalaishenkistä porukkaa. Tunnelma jälleen kerran aivan mahtava. Kansalaiset odottavat innolla tulevia presidentin vaaleja ja paljon tunnutaan odottavan jo myös kunnallisvaaleja. Puolueen edustus tulee aivan varmasti ensi syksynä kasvamaan kaikkien kuntien päättävissä elimissä. Odotellaan jännityksellä.

Osastomme kirpputori Kuopion torilla

(23.07.2011)

Mukana oli aktiiveja toimijoitamme, rahaa kerättiin ja jo luovutettiin eteenpäin paikalliselle kansalaistukitoimijalle. Tavaraa meni ja rahaa tuli ihan hyvin. Keli ei ollut paras mahdollinen, mutta potkua ja yhteishenkeä hyvän asian puolesta riitti. Oli ostajia jotka oikeasti ostivat tavaran oikeaan tarpeeseensa ja ostajia, jotka ostivat vain, koska tiesivät, että raha luovutetaan eteenpäin, oikeasti tarvitseville. Vähällä vaivalla kesäisenä päivänä monelle hyvä mieli. Tätä tullaan harrastamaan silloin tällöin myös tulevaisuudessa.

Kuntien velvoitteista

(02.07.2011)

Tässä kaikessa valtakunnallisessa hässäkässä ei saa unohtaa kuntien velvoitteita hetkeksikään ja vaikkakin kunnat on määrätty säästökuurille ja leikkauksia on odotettavissa, perusasiat, jotka jo lakikin velvoittaa, on hoidettava:

Puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta johon lapsella on lakisääteinen oikeus. Tarkoituksena on poistaa, lieventää ja ehkäistä puheen ja kielen häiriöitä sekä niihin liittyviä vuorovaikutuksen ongelmia. Mikäli potilas ei kykene kommunikoimaan puheen avulla, tutustuttaa terapeutti hänet puhetta tukeviin ja korvaaviin kommunikaatiomenetelmiin ja apuvälineisiin.

Puheterapian viivästyminen aiheuttaa lukuisia muita ongelmia ja erittäin suuren elinikäisen syrjäytymisriskin.

Hoitakuu ei puheterapian osalta useissa kunnissamme onnistu. Näin myös Kuopiossa, jossa jonotusaika tällähetkellä 7 kk. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista johon on pikaisesti puututtava ja tulemme tuomaan tämän myös vahvasti esille.

Terveiset Perussuomalaisten puoluekokouksesta Tampereelta

(23.06.2011)

On vaan aina yhtä hieno tunne, kun omat joukkiot kokoontuu yhteen. Pohjois-Savon alueeltakin oli porukkaa ihan kivasti paikalla. Puheenjohtajistoon saatiin nyt myös nuorta edustusta, määrätietoinen, vahva jatkuvuus on näiltäkin osin turvattu. Puheenjohtaja Soinille ei haastajia;) 1 vpj Hanna Mäntylä 2 vpj Juho Eerola 3 vpj Reijo Ojennus ja sihteerinä jatkaa Ossi Sandvik eli turvallisissa käsissä ollaan.

Uusi hallitus on nyt nimitetty. Vaalien alla annetut lupaukset on hallituspuolueiden osalta syöty. Muutama vasemmistolainen on rohjennut muistuttaa omiensa antamista lupauksista ja heidät on hiljennetty. Uskomatonta politiikkaa. Leikkaukset huonompi onnisten päänmenoksi jatkuu edelleen. Valtio sysää vastuuta kunnille ja tekee kunnon leikkauksia. Perusturvalautakunnan kokouksessa kuluneella viikolla tulikin konkreettisesti tehtävä kaikille lautakunnille eli punakynäkäteen ja merkinnät mistä kukin on valmis säästämään.

Kunnallisvaalit on ensi vuonna. Perussuomalaisilla on tällä hetkellä noin 440 kuntavaltuutettua. Perussuomalaisilla on tavoitteena 1000 valtuutetun rajan rikkominen. Se tulee onnistumaan eikä tuota ongelmia.

En muuten jaksa millään uskoa, että tämä nykyinen kokoonpano hallituksessa tulee kestämään neljää vuotta. Olen aivan samaa mieltä kuin puheenjohtajamme, eli että kuntavaalien aikaan viimeistään kellahtaa myös istuva hallituksemme.

Voimia kaikille, tehdään täällä ruohonjuuritasolla myös parhaamme ja pidetään silmät ja korvat auki.

Vaalit on käyty ja voitto tuli perussuomalaisille

(21.05.2011)

Kuitenkin oppositioon jääminen näissä olosuhteissa oli ainut oikea ratkaisu. Perussuomalaiset ovat saaneet viestiä ja päämääräänsä esille kansalaisille, uudet hallituspuolueet eivät aja oman kansamme etua. Perussuomalaiset ovat ainut puolue joka vastaa siitä mitä on luvannut.

Myös kuntatasolla siis taistelumme jatkuu entistä vahvempana. Paikallisyhdistyksenä tulemme tukemaan ja viestittämään epäkohtia valituille kansanedustajillemme ja tekemään todella töitä myös täällä paikallisessa arjessa. Kaupunginhallitus, -valtuusto, lautakuntien ja muiden luottamuspaikkojemme edustukset antaa siihen hyvät kanavat. Taistelut jatkuu, kaikille paremman arjen puolesta.

Vastuuta päätöksiin

(06.11.2010)

Sosiaalitoimen toimintakulttuuri ei kaikilta osin tunne perheen tukemismuotoja. Ne ovat aikansa eläneitä, päätöksiä tekevät usein epäpätevät tai muuten tehtäviinsä sopimattomat henkilöt.

Suomessa on väkilukuun suhteutettuna suurin määrä laitoksiin sijoitettuja lapsia koko Euroopassa. Vuonna 2008 kodin ulkopuolelle oli sijoitettuna lähes 17 000 lasta. 1,3 prosenttia kaikista alaikäisistä.

Vuonna 2008 lastensuojelun asiakkaana oli lähes 70 000 lasta ja nuorta, huostaanotettuina lähes 12 000.

Laitos- ja perhehoidon kustannukset vuonna 2008 noin 550 miljoonaa euroa, vuonna 2009 noin 605 miljoonaa euroa, tänä vuonna 670 miljoonaa euroa ja vuonna 2011 arvio 740 miljoonaa euroa.

Kustannukset ammatillisessa hoidossa 55 000-100 000 euroa vuodessa, sijaisperhehoidossa noin 25 000 euroa vuodessa.

Avohuollon kustannukset noin 3000 euroa vuodessa lasta kohti.

(lähteet: terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kuntaliitto)

Syitähän näille huostaanotoille on monia. Päihteet, rikoskierre, mielenterveysongelmat, työttömyys. Yhteiskunnan eriarvoistuminen on kasvanut.

Suurilta osin huostaanotot ovat varmasti aivan aiheellisia, mutta erittäin paljon on huostaanottoja jolloin tuki olisi täytynyt ohjata perheeseen ja aivan varmasti huostaanotolta olisi vältytty.

Näitä “laittomia” huostaanottoja on erittäin vaikea purkaa. Kun lapsi viedään, vanhemmat ovat usein aivan voimattomia. Onni on joskus mukana, että isä tai äiti, on vahvana ja jaksaa taistella itsensä ja lasten oikeuksien puolesta. Prosessi on pitkä ja raskas.

Huostaanottopäätöksiä tekevien on oltava ammatitaitoisia, saatava jatkuvaa koulutusta ja heidän on sitouduttava tehtävänsä hoitamiseen niin, että tiedostavat kuinka heidän tulee kantaa työstään vastuu. Virheellisiä huostaanottopäätöksiä on paljon, ne tulevat yhteiskunnallemme erittäin kalliiksi ja mikä pahinta, vaikuttaa lasten ja perheiden elämään todella rankasti.

Lisää ammattitaitoista henkilöstöä lastensuojeluun, ennalta ehkäisyä, tukea kotiin ja vastuuta kipeistä päätöksistä! Siinä keinot millä saadaan näitä kustannuksia huomattavasti alaspäin.

Perussuomalaisten kannatus huimassa nousussa

(20.09.2010)

Perussuomalaisten kannatus huimassa nousussa ja jo yli 12 %. Epäillään, että kyseessä on protesti. Sehän on vaan tosi hieno asia, että kansalaiset ovat heränneet protestoimaan. Ja tässä tilanteessa aivan luonnollista. Turvapaikanhakijoiden ruhtinaaliset sosiaalituet, omien ongelmat sosiaalihuollossa, leipäjonot, terveydenhuollon kokonaisvaltaiset ongelmat, työttömyys, poliisien täyttämättömät, jäädytetyt virat, jne jne. Poliitikkojen ihme kytkökset ja poliisitutkinnat. Asioita loputtomiin, jotka kaikki kääntää vaan ihmisiä perussuomalaisuuden taakse. Kun äänestyksen hetki koittaa, kannattaa todella etsiä se sopiva perussuomalainen ehdokas!

Kuopion osastoon on tullut ja tulossa paljon uusia, hyviä jäseniä. Se antaa meille kaikille voimaa. Näinhän se on, että mitä enemmän meitä on niin sen parempi.

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja

Tapahtumarikas, voimia antanut kuukausi takana

(30.08.2010)

On tavattu ihmisiä Lapinlahden torilla, Pielaveden torilla, Kuopion torilla. Ja siihen väliin mahtui täysin onnistunut puoluevaltuuston kokous Porissa. Kaikki oli onnistuneita tapahtumia, mutta Porin ja Kuopion tilaisuudet jäivät varmaan nyt eniten mieleen, koska tunnelmat niissä oli niin poikkeuksellisen vahvat. Se yhteen puhaltamisen tunne mikä näistä tuli, antoi yhä vahvempaa vahvistusta sille tosiasialle, että kaikki olemme oikealla tiellä. Kuopion osalta vielä ihmiset, jotka kävivät keskutelemassa puolueväen kanssa teltalla, olivat täysin takanamme ja tukenamme. Yhteensä heitä kävi parin päivän aikana toista tuhatta. Lehtikasseja ja ilmapalloja meni mielettömät määrät. Mehu ja keksit maistui.

Kaikialla kaikilla tietenkin samat huolet: perusturva, työttömyys, sairastuminen jne. Onko tulevaisuudessa ketään joka väärin kohdeltuja puolustaa? Perussuomalaiset ovat antaneet siitä sanansa ja se sana pitää.

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja

Miksi koko kansan on kärsittävä, jos jotkut haluaa toteuttaa omaa unelmaansa?

(29.07.2010)

Kodin lisäksi suurimpia vaikuttajia lapsen elämässä on koulu. Toivotaan parempaa lukuvuotta kuin edellinen ja annetaan työrauha. Peruslähtökohtanahan on luonnollisesti luokkakoot, jotka on oltava kohtuulliset. Opettajalla täytyy olla mahdollisuus huomioida lapsen oppimistaso. Samoin täytyy olla tilaisuus huomioida mikäli lapsella on ongelmia tai jos koulussa on koulukiusaamista. Kiusatuksi joutuneella on suuri riski syrjäytyä ja ongelmat voi kulkea mukana läpi elämän. Näihin pitää pystyä puuttumaan ja edetä aina tapauksesta riippuen sen edellyttämällä tavalla. Opettajat täytyy ehdottomasti jättää esim. taloudellisista tilanteista johtuvien lomautusten ulkopuolelle! He eivät saa tuntea työssään ahdistusta, vaan heitä pikemminkin täytyy tukea ja motivoida. Opettajille täytyy antaa työrauha ja hyvät resurssit työhön mihin heidät on palkattu eli opettamaan ja vaikuttamaan tulevien aikuisten elämän perusasioihin ja lähtökohtiin. He ovat suurilta osin avainasemassa. Mitä parempi pohja sitä parempi tulevaisuus ja syrjäytymisen riski pienenee.
Mikäli lapsi tarvitsee terveydellistä tukea, sen on onnistuttava pikaisesti, jonottamatta, niin fyysisissä kuin psyykkisissäkin tilanteissa.
Lapsista ei ole vastuu pelkästään vanhemmilla, ei opettajilla, vaan koko yhteiskunnallamme ja rakentamallamme järjestelmällä. Siitä todellakaan ei saa puuttua inhimillisyys. Tukiverkoston pohjat on rakennettu. Niitä vain täytyy stilisoida ja laittaa paremmin toimimaan.

(Kannattaa tutustua www.oph.fi

-> säädökset ja ohjeet -> lainsäädäntö)

Koulujen alku lähestyy. Toivon viisaita päätöksiä päättäjille sekä reipasta mieltä oppilaille ja opettajille!

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja

Kaupungin asiat tärkeysjärjestykseen

(20.06.2010)

Kuopion kaupunki on keskittynyt asuntomessuihin ja kalahalliin ja samaan aikaan uhkasakko lastensuojelutarpeen käsittelyajoista painaa päälle. Asiat ei edelleenkään tärkeysjärjestyksessä. Aikaa on määrätty 30.6.2010 saakka. Kaupungista annetaan nyt niin steriilikuva ulospäin kaikkine strategioineen, että joku saattaa mennä jopa lankaan. Täytyisi muistaa, että pohja on tärkein mille rakennetaan, muuten tulee kalliiksi ja virheistä olisi jo pitänyt oppia. Ihmistä tulee tukea hankalissa elämäntilanteissa. Ohjantaa ja tukea on löydyttävä. Katsotaan, että näiden asioiden hoito on tällä hetkellä vaikeaa kuntien vaikean taloustilanteen vuoksi, näiden asioiden huono hoito vasta kalliiksi tulee. Perusoikeudet on laissa määrätty ja niitä on noudatettava.

Nyt ennakoidaan jo tulevaisuuden tiukkaa tilannetta. Toivottavasti jätetään rauhaan kaikkein heikoimmat eli lapset ja vanhukset. Nuorillle on oltava koulutuspaikkoja, yrittäjyyttä on tuettava sekä yrittäjiä rohkaistava ottamaan nuoria tutustumaan työhön, oppisopimuspaikkoja jne. Perustettava työryhmiä, jotka todella saavat nuoria pois kaduilta. Juurettomuutta, irrallisuutta ja levottomuutta on ennaltaehkäistävä. Perheiden ahdistus näkyy monelta taholta. Mielenterveyspalveluja on kehitettävä psykiatrian päivystyksen ja kotipalvelujen osalta. Jos perheessä on mielenterveysongelmia on hyvin todennäköistä, että muutkin perheenjäsenet sairastuu tavalla tai toisella. Toivotaan, että jotakin apua tulisi nyt näistä Kuopion uusista palvelualueorganisaatioiden rakenteista. Järjestelmä on niin hyvä kuin ihmiset siinä ovat. Pikaista apua tarvitaan. Hätä näkyy ja tuntuu kodeissa ja kaduilla.

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja

Miksi Pedofiliaa vähätellään?

(23.05.2010)

Kirkko on tuominnut seksuaalisen hyväksikäytön. Myönnetään kuitenkin, että esimerkiksi rippileireillä on koettu sopimattomuuksia?? Piispat suojelevat kirkkoa ja kuullostaa hyvin oudolta mm arkkipiispa Leon kommentti “Me tarkastelemme asioita paljon syvällisemmistä lähtökohdista ja puhumme hyvin erillaisista asioista kuin maallinen yhteiskunta. Siksi keskustelut ei tule välttämättä koskaan kohtaamaan”. Eikö kirkko olekkaan ihmistä varten??

Ristiriitaisuuksia tuo taas piispa Wille Riekkisen mielipide, että rippisalaisuus tulisi säilyttää ja arkkipiispa Leo muistuttaa nykyisestä laista: papilla on velvollisuus saattaa asia riittävin tuntomerkein viranomaisten tietoon. Viranomaisille voi antaa riittävät viitteet, kun suojellaan mahdollista kohdetta.

Ota näistä selvää!

Joka tapauksessa Suomessa voimassa oleva lainsäädäntö määrittelee tällä hetkellä näin:

6 § Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Joka
1) on sukupuoliyhteydessä kuusitoista vuotta
nuoremman lapsen kanssa
2) koskettelemalla tai muulla tavoin tekee kuuttatoista
vuotta nuoremmalle lapselle seksuaalisen teon,
joka on omiaan vahingoittamaan hänen
kehitystään, tai
3) saa hänet ryhtymään 2 kohdassa tarkoitettuun
tekoon,
on tuomittava lapsen seksuaalisesta hyväksi-
käytöstä vankeuteen enintään neljäksi vuodeksi.

Lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ei kuitenkaan pidetä 1 momentissa tarkoitettua tekoa, jos osapuolten iässä tai henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ei ole suurta eroa.
Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan myös se, joka menettelee 1 momentissa tarkoitetulla tavalla kuusitoista mutta ei kahdeksantoista vuotta täyttäneen lapsen kanssa, jos tekijä on lapsen vanhempi tai vanhem¬paan rinnastettavassa asemassa lapseen nähden sekä asuu lapsen kanssa samassa taloudessa.
Yritys on rangaistava.

7 § Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Jos lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä
1) kohteena on lapsi, jolle rikos lapsen iän tai kehitystason vuoksi on omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa,
2) rikos tehdään erityisen nöyryyttävällä tavalla tai
3) rikos on omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle hänen tekijää kohtaan tuntemansa erityisen luottamuksen tai muuten tekijästä erityisen riippuvaisen asemansa vuoksi
ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava.

8 LUKU Vanhentumisesta

1§ Syyteoikeuden vanhentuminen
Oikeus syyttää rikoksesta, josta ankarin säädetty rangaistus on elinkautinen vankeus, ei vanhennu.
Syyteoikeus vanhentuu, jollei syytettä ole nostettu
1) kahdessakymmenessä vuodessa, jos rikoksesta säädetty ankarin rangaistus on vankeutta määräajaksi yli kahdeksan vuoden,
2) kymmenessä vuodessa, jos ankarin rangaistus on yli kaksi vuotta ja enintään kahdeksan vuotta vankeutta,
3) viidessä vuodessa, jos ankarin rangaistus on yli vuosi ja enintään kaksi vuotta vankeutta,
4) kahdessa vuodessa, jos ankarin rangaistus on enintään vuosi vankeutta tai sakkoa.
Ankarimmalla rangaistuksella tarkoitetaan sitä rangaistusta, joka tekoon sovellettavassa rangaistussäännöksessä on säädetty enimmäisrangaistukseksi.

Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön syyteoikeus vanhentuu aikaisintaan, kun asianomistaja täyttää kaksikymmentä¬kahdeksan vuotta. Sama koskee kahdeksaatoista vuotta nuorempaan henkilöön kohdistunutta raiskausta, törkeää raiskausta ja pakottamista sukupuoliyhteyteen. (22.12.2005/1161)

LASTENSUOJELULAKI

1 § Lapsen oikeus

Lapsella on oikeus turvalliseen ja virikkeitä antavaan kasvuympäristöön, tasapuoliseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä etusija erityiseen suojeluun.

40 § Ilmoitusvelvollisuus

Jos sosiaali- ja terveydenhuollon, koulutoimen, poliisitoimen tai seurakunnan palveluksessa taikka luottamustoimessa oleva henkilö on virkaa tai tointa hoitaessaan saanut tietää ilmeisestä perhe- ja yksilökohtaisen lastensuojelun tarpeessa olevasta lapsesta, hänen on ilmoitettava asiasta viipymättä sosiaalilautakunnalle.
Myös muu kuin 1 momentissa tarkoitettu henkilö voi tehdä tällaisen ilmoituksen.

Eli kirkko ilmoitusvelvollinen kuten kuka tahansa muukin. Ja kuten edellä mainitaan: Lapsella on etusija erityiseen suojeluun.

Tulkinnanvarainen kirkkolaki tulisi ehdottomasti laittaa uusiksi. Samoin kuin Suomen laissa oleva syyteoikeudellinen vanhentumisaika uhrin täytettyä 28 vuotta.

Tämän rikoksen uhrille koituneita traumoja kaikkinaisessa moninaisuudessaan on hirvittävän vaikea paikkailla jo yksistään siitäkin syystä ettei sitä haluta edes kenellekkään kertoa. Nämä asiat pitäisi tuoda vaan siten esille, ettei uhri koe itse olevansa syyllinen ja uskaltaa jossain elämänsä vaiheessa tuoda rikoksen esille niin, että häntä itseään pystytään mahdollisesti auttamaan.

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja

Yle uutisten mittauksen mukaan Perussuomalaisten kannatus on nousussa

(01.05.2010)

Äänestysprosentti olisi tällä hetkellä 7,8. Hienoa, että ihmiset ovat taas alkaneet ymmärtää, että olemme oikeasti heidän asiallaan. Muissa puolueissa on ollut ryvettymistä reippaasti. Hyvä, että kaikki nämä sekoilut tulee esille ennen vaaleja! Kyllä kansa muistaa:) Savon Sanomien teettämän kyselyn mukaan suurin yhteiskunnallinen ongelma on työttömyys ja toiseksi suurin epäluottamus poliitikkoihin. Eipä lainkaan yllättävää.

Yksi suurimmista huolen aiheista itselläni on edelleen “kelkasta pudonneet” nuoret. Nuori, joka on joutunut elämäntilanteeseen, ettei hänellä ole turvallista kiinnekohtaa. Alkoholi, huumeet, lääkkeiden väärinkäyttö, varastelut, rattijuopumukset, ne ovat liian monelle kuopiolaisellekkin nuorelle tavallista arkipäivää. Syyt näihin tulisi ehdottomasti selvittää laajemmin, että pystyttäisiin paremmin ennaltaehkäisemään ja ohjailemaan lapsia ja nuoria oikealle, terveemmälle tielle. Mikä näiden nuorten tulevaisuus on? Me maksamme heidän sosiaalikorvauksensa, oikeudenkäynnit jne jne. Kuka maksaa heidän eläkkeensä aikanaan? Nämä ongelmat tulee yhteiskunnallemme erittäin kalliiksi. Mielenterveyspalveluihin on satsattava ja reilusti. Juurettomuutta ja levottomuutta on ennaltaehkäistävä. Nuorille täytyy saada työharjoittelu- ja oppisopimuskoulutuspaikkoja. Yrittäjiä täytyy rohkaista ja tukea rahallisesti enemmän, että he innostuisivat ottamaan näitä nuoria töihin!

Tähän ennalta ehkäisyyn ei ainakaan voi lukea luokkakokojen kasvattamista ja lasten psykiatrisen hoidon jonoja!

Katsotaanhan tapahtuneenko mitään uusien palvelualuejohtajien astuessa mukaan kuvioihin. Ensi vuoden alusta kaupungin palvelut jaetaan vetovoimaisuuden, kaupunkiympäristön, hyvinvoinnin edistämisen, kasvun ja oppimisen, perusturvan sekä terveydenhuollon palvelualueisiin. Hienon nimisiä palvelualueita. Nimensä mukaisia? Tai sitten ei?

Maahanmuuttolinjauksissa muissa puolueissa on alkanut tapahtua voimakasta liikehdintää, joka rikkoo niiden yhtenäisiä rintamia. Monet ovat tulleet perussuomalaisten varmalle ja vakaalle linjalle. Onhan nyt sanomattakin selvää, että tämä peli täytyy pistää poikki. Maamme työttömyysprosentti on nousussa, talous tiukilla ja suomalaisten itsensä perusoikeudet retuperällä. Muut maat ovat kiristäneet maahanmuuttomääräyksiä. Suomen on ehdottomasti pikaisesti tehtävä samoin.

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja

Kommentti Ismo Vornasen artikkeliin

(28.03.2010)

Ismo Vornanen kirjoittaa uusimmassa kaupunkilehdessä, ettei Kuopiosta olisi menossa eduskuntaan kuin Erkki Virtanen vasureista. Ja että sisäisten kähinöitten ja eduskuntaan halun myötä tulisi loikkauksia isompiin puolueisiin. Asioita on aivan hyvä spekuloida, mutta täytynee nyt kuitenkin todeta, että perussuomalaiset ovat olleet sitkeästi ajamassa ihmisten perusoikeuksiin iittyviä asioita Kuopiossa. Uutta porukkaa on tullut mukaan, jotka ovat todenneet, että olemme ainoa puolue mitä voivat todella ajatella. Yhtenäisyytemme on erittäin hyvä. Enemmän tuntuu tulta ja tappuraa olevan muiden puolueiden sisällä, suurempienkin. Ne vain ei tunnu olevan nyt Ismo Vornasen tiedossa. Eli ehdokkaamme julkistetaan aikanaan ja lähdemme kamppanjaan niiden asioiden puolesta jotka ovat nyt ja ovat olleet aina sydäntämme lähellä.

Vaalityöt tuntuu monella puolueella alkaneen. Noukitaan pinnalla olevia asioita sieltä täältä, asioita joihin ei ole otettu minkäänlaista kantaa. Nyt tietysti eniten väitellään maahanmuuttopolitiikasta, johon perussuomalaiset ovat tehneet hyvän pohjatyön, siitä on helppo jatkaa. Tervetuloa vain mukaan. Hyvähän se vain tietysti olisi, jos vihdoin asialle saataisi yksimielisyys ja huolestuttaisiin todella ja oikeasti muissakin puolueissa miten nämä jo vahvasti esille tulleet ongelmat hoidetaan. Asiat olisi ollut vain helpompi hoitaa, jos olisi herätty aiemmin.

Lasten ja nuorten tilanteet edelleen retuperällä. Tämä tilanne on aivan uskomaton. Asia mikä myös on tähän sisältyen jo pitkään vaatinut puuttumista on nuorten päihdeongelmat, lisääntynyt huumeiden käyttö ja lääkkeiden väärinkäyttö. Luonnollisesti seurausta myös mielenterveyspalvelujen alimitoituksesta ja huonosta järjestelystä. Nämä ongelmat vaatii pikaista tarttumista. Jo yksistään ihmisten elämän laadun takia saati sitten kuinka kalliiksi nämä ongelmat tulee jo yhteiskunnalle. Verorahoilla ylläpidetään näiden nuorten ongelmia sosiaalitoimiston kautta, kun he saisivat apua ongelmiinsa, mieluummin veroeurot voisi ohjata nuorten työllistämiseen ja oikeaan hyvinvointiin, joka luonnollisesti heijastuu meidän kaikkien elämään!!

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja

Termit kuntoon ja asiaan

(27.02.2010)

Perussuomalaisia on taas näyttävästi kutsuttu populisteiksi viimeisimpänä julkisesti Kuopion kaupunginvaltuuston kokouksessa 22.2.2010. Kiitos siitä! Kommentoijalla tarkoitus oli varmasti muu kuin positiivinen. Tässä hieman selvennystä mitä on Populismi ja mitä on Perussuomalaisuus:

Populismi=kansansuosion tavoittelu politiikassa yksinkertaistavilla iskulauseilla ja ohjelmajulistuksilla. Pyrkimys paljastaa vakiintuneen vallankäytön epäkohtia ja vedota “tavalliseen kansaan”.

Suomessa populismia edusti Vennamolainen liike, jonka aatteellisena seuraajana nähtyjen Perussuomalaisten pj Timo Soini on tunnustautunut populistiksi. Hän pitää populismia aatteena joka korostaa demokratiaa ja ihmisarvoa. Soinin mukaan populismia halveksitaan, koska se on poliittisesti epäkorrektia ja haastaa valtaapitävät.

Perussuomalaiset rp:n säännöt 2§ puolueen päämääränä on kristillissosiaaliselta pohjalta koota yhteen ne väestöryhmät, joiden etujen ajamisesta ja tasavertaisesta sosiaalisesta ja taloudellisesta sekä yhteiskunnallisesta asemasta ei ole oikeudenmukaisesti huolehdittu.

Lisää tietoa perussuomalaisuudesta osoitteessa www.perussuomalaiset.fi

Kannattaa ehdottomasti käydä sivuilla!

Edellä todettujen asioiden tiimoilta, vaikkakin “luottamushenkilökolleegoita” kuinka ahdistaa, Kuopion seudun Perussuomalaiset ovat ajaneet ja tulevat ajamaan kansalaisten etua muiden mielipiteistä välittämättä. On aivan turha huudella vieraisiin pöytiin.

Kaupungin tilanteesta:

Soten kokouksessa 12.2.2010 sisäisen valvonnan raportissa on nyt sitten todettu asia, josta paikallinen PerusS on pitänyt kokoajan ääntä eli lomautukset aiheuttaneet ongelmakohtia lakisääteisten palvelujen tuottamiseen. Ja niiden tiimoilta tullut selvityspyyntöjä valvontaviranomaisilta..

Todettu myös, että yli 3 kk vireillä olevia lastensuojelutarpeen selvityksiä on ollut 30.9.2009 76 kpl ja 11.1.2010 138 kpl sekä 11.1.2010 255 kpl lastensuojeluilmoituksia joiden käsittelyaika on ylittänyt laissa säädetyn 7 pv:n enimmäisrajan. Määrä on järkyttävä!!

14.1.2010 Itä-Suomen aluehallintovirasto on jälleen velvoittanut kaupunkia hoitamaan asiat kuntoon 30.4.2010 mennessä. 245 000 € uhkasakko odottaa, kun taas 3 henkilön palkkaus purkamaan tilannetta maksaa kaupungille 100 000 €. Sote hakee jatkoaikaa. Taas. Aluehallintovirastolla ei ole mitään virkaa, jos vain uhkaillaan eikä toteuteta. Lain noudattamista velvoitetaan kansalta miksi ei kaupungilta!

Mielenkiinnolla odotan miten käy nyt tapetilla olevan keskuskentän katsomon kanssa. Mitä tuolle kaupungin takaamalle konkurssiläjälle tapahtuu?? Jotain ei mukavaa varmasti kh:n taholta taas juonitaan.Löytyisikö hallitukseltamme viisautta hoitaa kerrankin homma kotiin? Uskon, että tässä taas tulee olemaan jokatapauksessa miljoonien eurojen laskut asukkaiden maksettavaksi. Ja tiedetäänhän se jo mistä päästä se repäistään.

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja

Kuopion vetovoimaisuus kuntoon

(31.01.2010)

Kuukausi takana tätä vuotta ja jo nyt on sydän pompannut “muutaman” kerran ylimääräistä lyöntiä. Pelko siitä millaisia päätöksiä tehdään tässä säästökuurissa. Viimeisimpänä koululaisten iltapäiväkerhon lakkauttamisen uhka. Mitenhän moinen esitys päästettiinkään edes esityslistalle saakka? Onneksi tässä tapauksessa päätös oli positiivinen eli toiminta jatkuu. Olikohan osallisuutensa kuitenkin kritiikki mitä taas “kunnioitettavasti” saatiin läpi valtakunnan.

Kuopion maine ei ole hyvä. Nyt olisi korkea aika päättäjien katsoa peiliin ja pelastaa mitä pelastettavissa on. Mitä johtamista se sellainen on, että ollaan kokoajan jonkin tarkkailun alla ja sakkouhkaa pukkaa?? Onko se hyvää johtamista? Tämä on helposti hoidettu, kun otetaan mukaan inhimillisyys. Ei voi sanoa, että on nyt vaan välillä pakko tehdä ikäviä päätöksiä, koska taloudellinen tilanne on tämä. Ei, jos rahalla tätä aletaan mittaamaan niin laskuthan tulee juuri näistä päätöksistä monin kertaisena takaisin eikä vain vuoden vaan vuosien ja vuosikymmenten ajan. Kalliiksi tulee..

Voiko tämä olla totta, että vain perussuomalaiset ovat tämän ymmärtäneet?

Palvelualuejohtajien tehtäviin haku päättyi perjantaina ja luettelo hakijoista ei kyllä ollut ihan sellainen kuin odotettiin. “Hyvinvoinnin edistämisen sekä kasvun ja oppimisen tukemisen”, “Asuin- ja toimintaympäristön kehittämisen ja ylläpitämisen” sekä ” Arjessa selviymisen tukemisen ja terveyden huoltamisen” valittujen johtajien tulisi olla henkisesti vahvoja henkilöitä, jotka osaavat itsenäisen ajattelun taidon eivätkä alennu kytköksiin. Tässä on todellakin omat vaaransa. Nämä jo tällähetkellä kaupungin viroissa toimivat eivät ole soveliaita tehtäviin, koska he ovat jo näyttäneet kyntensä. Alasajoa, ei ylämäkeä se on jo nähty. Ei kokonaisvaltaista näkemystä, joka kuitenkin täytyisi kaikilla valituilla olla. Jos näistä joku valitaan, muutosta ei tule olemaan. Uudet johtajat tulevat olemaan varmasti erityisen raskaassa asemassa, koska aivan varmasti tulevat olemaan myös erityisen tarkkailun alla kaupunkilaisten taholta.

Kaupunginjohtajamme tulee siis olemaan yksi palvelualuejohtajista vastuunaan vetovoimaisuuden lisääminen. Siinäpä haastetta tässä tilanteessa. Vaihtoehtoa ei ole. Vetovoimaisuutta saadaan lisää ainoastaan sillä, että säästöt perusturvasta pannaan poikki ja ajatellaan todellakin, että ihmisellä on oltava ihmisarvo!

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja

Sirpa Kulin
Puheenjohtaja
Kuopion Seudun Perussuomalaiset ry
sirpa.kulin(at)gmail.com